Chercher

Des détails

حکم برگزاری نماز جمعه‌ در خانه‌ها

حکم برگزاری نماز جمعه‌ در خانه‌ها
پرسش: در شرایطی که بخش اعظم مسلمانان از برگزاری تجمعات و اقامه‌ی نماز و جمعه و جماعت در مساجد محروم هستند آیا می‌توانیم این شعائر دینی را در خانه‌ها برگزار کنیم؟
پاسخ: اولاً نماز جماعت با حضور حداقل دو نفر برگزار می‌شود؛ به همین خاطر برگزاری آن در خانه‌ها و دیگر اماکن با رعایت شروط و تعداد شرکت‌کنندگان و نحوه‌ی ایستادن آنها جایز است. پایبندی به این شروط از مقتضیات دین اسلام است؛ اسلام دین فطرت است و برای جان انسان‌ها ارزش قائل است. 
ثانیا: نماز جمعه از بزرگ‌ترین شعائر اسلامی است و ارکان و شرایط مخصوص به خود را دارد؛ این نماز تنها دو رکعت است و از عبادات محض و شعائر تعبدی است که اصل در آن پایبندی به حدود شرع است و هر گونه زیاد و کم یا تغییر هیأت آن جایز نیست مگر این که دلیلی از کتاب و سنت وجود داشته باشد. 
به اتفاق همه‌ی مذاهب اگر شرایط نماز جمعه وجود نداشته باشد نماز ظهر خوانده می‌شود و مانند افراد معذور مانند بیمارران و مسافران و زندانیان عمل می‌شود. بنابراین برگزاری نماز جمعه در خانه‌ها و در داخل اماکن خاص یا پشت بام با مقاصد مراکز بهداشتی تضاد دارد؛ زیرا مقصد منع هر گونه تجمع به خاطر پرهیز از گسترش کرونا است. از این رو کمیته‌ی فتوا پس از بحث و بررسی‌های لازم و در نظر گرفتن دیگر دلایل معتبر، بر این باور است در مناطقی که برگزاری نماز جمعه به خاطر ویروس کرونا ممنوع است بر اساس قول راجح نماز ظهر خوانده می‌شود. 
اتحادیه از مسلمانان می‌خواهند برای رفع این بلای همه‌گیر دست به دعا بردارند به ویژه در یک سوم آخر شب و لحظات اجابت دعا و بیش از پیش در امر صدقه و کمک به بیماران و نیازمندان بکوشند. 
اتحادیه از مسلمانان می‌خواهد با مراکز بهداشتی همکاری کامل داشته باشند و سفارشات و رهنمودهای آنها را در راستای رسیدن به هدف و رهایی از این بلای جانکاه به کار گیرند. 
امید است خدای متعال به فضل و کرم خویش انسان‌ها را از آفت و گزندی حفظ کند.

کمیته‌ی فقه و فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان
شیخ استاد دکتر نور الدین خادمی رئیس کمیته
شیخ دکتر فضل مراد عضو و برنامه‌ریز کمیته
دکتر سلطان هاشمی عضو کمیته
دکتر احمد کافی عضو کمیته
دکتر ونیس مبروک عضو کمیته
دکتر سالم شیخی عضو کمیته
دکتر صالح زنگی عضو کمیته
دکتر محمد رایس عضو کمیته
دکتر علی قره داغی دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان

دکتر احمد ریسونی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان

http://www.iumsonline.org/ar/ContentDetails.aspx?ID=11225


Tags:



Rechercher

Derniers Tweets

Dernières publications Facebook

Branches