الددو: سراسر خاک فلسطین موقوفهی اسلامی است و واگذاری، فروش و موروثی کردن یک وجب از آن جایز نیست.
تلاش برای فروش سرزمین مقدس و مسجد الاقصی فتنه است و در میزان شرع و عقل و فطرت جایی ندارد.
این معامله نیست بلکه تاراج اموال مسلمانان و تباه کردن آن در برابر از دست دادن سرزمین مقدس است.
حکم شرعی این کار به اجماع امت روشن است؛ به اجماع امت این کار حرام است و نصوص حرمت فروش موقوفه به وضوح آمده است.
گروههای فلسطینی و تمام امت با نشست بحرین و معاملهی قرن کاملا مخالف هستند.
جمعی از علمای امت به نمایندگی از چندین انجمن، هیأت و مؤسسهی علماء اجتماع گستردهای را در استامبول ترکیه برگزار کردهاند تا موضع شرعی خود را نسبت به نشست اقتصادی بحرین که زمینه را برای معاملهی قرن آماده میکند اعلام کنند. در این اجتماع اعضای هیأت امنای اتحادیه و در رأس آنان دکتر حسن ولد الددو، دکتر عمر قارقوماز، دکتر وصفی ابو زید عاشور، دکتر سالم شیخی، دکتر عبد الوهاب اکنجی، دکتر نواف تکروری حضور دارد. افزون بر این تعدادی از اعضای اتحادیه و جمعی از علمای جهان اسلام هم جزء دعوتشدگان هستند.
علمای حاضر نشست اقتصادی بحرین را فاز اول معاملهی قرن است نکوهش کردند و آن را مایهی شرمساری امت و خیانت به آرمان فلسطین و ثوابت و مقدسات و حقوق فلسطینیان دانستند.
دکتر محمد حسن ولد الددو تصریح کرد: خدای متعال فروش موقوفه و واگذاری آن را حرام کرده است؛ سراسر خاک فلسطین موقوفهی اسلامی است و واگذاری، فروش و موروثی کردن یک وجب از آن جایز نیست. در حدیث عمر بن خطاب دربارهی زمین موقوفه آمده است: نه فروخته و نه هبه میشود و نه به ارث برده میشود. راست گفت رسول خدا و امیر مؤمنان عمر، و دروغ گفتند بیخبران حاضر در منامه.
الددو افزود: تلاش برای فروش سرزمین فلسطین و مسجد الاقصی و اراضی مبارک پیرامون آن به پولی که از جیب مسلمانان هزینه میشود خیانتی است که هیچ کس آن را نمیپذیرد و در میزان شرع و عقل و فطرت مردود است. به همین خاطر و با الهام از آموزههای شرعی پروردگار، آن را به طور کلی رد میکنیم و باور راسخ داریم که چنین معاملهای باطل است و هیچ وقت ثمربخش نخواهد بود. الددو شنوندگان و بینندگان مسلمان را به مخالفت با این نشست و پیامدهای به اصطلاح معاملهی قرن دعوت و تأکید کرد: با این که این کار معامله نیست و شما میدانید که در معامله باید ارکان چهارگانهی بیع و شروط آن وجود داشته باشد؛ باید دو طرف معامله و مال مورد معامله و صیغهی ایجاب و قبول موجود باشند و دو طرف باید مالک ملکی باشند که آن را میفروشند و بر سر آن معامله میکنند؛ اما در این معامله چنین شروطی وجود ندارد بلکه چپاول بخشی از اموال مسلمانان و تاراج آن در برابر سرزمین مقدس فلسطین است و هیچ کس چنین چیزی را نمیپسندد. الددو وحدت رویهی همهی گروههای فلسطینی در مخالفت با این معامله را ستود و تأکید کرد امت اسلام این معامله را نمیپذیرد.
وی پیرامون حکم شرعی و موضع امت نسبت به این کار تصریح کرد: موضع امت دربارهی حکم شرعی این مسأله روشن است؛ امت آن را به اجماع حرام میداند و نصوص شرعی روشنی در حرمت فروش موقوفات و واگذاری آن به غیر وجود دارد.
شیخ الددو از خدای متعال خواست که این معامله را باطل و عاملان آن را خوار و رسوا کند و پاسداران مسجد الاقصی و پیرامون آن را یاری کند. به محاصرهی ظالمانهی غزه پایان دهد و مسلمانان را در هر جایی که هستند به ویژه در سرزمین فلسطین و شام و عراق و شبه جزیره و نیز در یمن و لیبی و سودان سربلند بدارد و شر دشمنان را از آن دفع نماید. تا مسلمانان سرنوشت خود را به دست خود تعیین کنند و از مقدساتشان دفاع کنند و به عهد و پیمان خود با خدا وفا کنند. این وعدهی خدا است و بیعتی است که در تورات و انجیل و قرآن بر آن تأکید شده است و کوتاهی نسبت به آن جایز نیست؛ زیرا خدای متعال دستور داده است که نسبت به این عهد شادمان باشیم و مژگانی دهیم و همواره آن را به خاطر داشته باشیم:
"إنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ۚ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ ۖ وَعْدًا عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنجِيلِ وَالْقُرْآنِ ۚ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ ۚ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُم بِهِ ۚ وَذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ" [توبه: 111]
خداى از مؤمنان جانها و مالهاشان را بخريد به بهاى آنكه بهشت براى آنان باشد، در راه خدا كارزار مىكنند پس مىكشند و كشته مىشوند. وعدهاى است راست و درست بر خداى در تورات و انجيل و قرآن، و كيست كه به پيمان خويش از خدا وفادارتر است؟ پس به اين خريد و فروخت كه كرديد شادمان باشيد. و اين است رستگارى و كاميابى بزرگ.