وی تصریح کرد: موفقیت افغانستان موفقیت همه است و باعث میشود دیگران هم احساس مسؤولیت کنند و در راستای ایجاد نظامی اسلامی که با جامعهی جهانی تعارضی ندارد بکوشند. ما میخواهیم با حمایت و راهنمایی علمای ما چنین نظامی را بنا کنیم.
وی از مسلمانان جهان خواست دست همکاری به سوی افغانستان دراز کنند و آنچه را در توان دارند از قول و عمل برای این ملت کوتاهی نکنند تا وحدت امت زنده شود. مسلمانان همانند پیکر واحدی هستند و در این شکی نیست که اتحادیه در احیای این وحدت نقش بارزی دارد.
سید ستانکزی افزود: در شرایط کنونی نیازمند عمل، برنامهریزی و اجرا هستیم. وی از همایشها و کنفرانسهایی که برای تبادل اندیشه و تجربه برگزار میشود به نیکی یاد کرد و از علمای اتحادیه و برنامههای پیشنهادی دبیرکل استقبال کرد.
اتحادیه هیأتی از امارت اسلامی افغانستان را به حضور پذیرفت
شیخ احمد ریسونی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان و شیخ علی قره داغی دبیرکل با حضور دکتر محمد یافعی مدیر شعبه اتحادیه در قطر، هیأتی از دفتر سیاسی امارت اسلامی افغانستان را به حضور پذیرفتند. سید شیرمحمد عباس ستانکزی وکیل وزارت خارجهی امارت اسلامی افغانستان به عنوان رئیس هیأت، مولوی مطیع الحق عضو دفتر سیاسی امارت، سید سهل شاهین عضو و سخنگوی رسمی دفتر سیاسی در بخش زبان انگلیسی و دکتر محمد نعیم عضو و سخنگوی رسمی دفتر سیاسی این هیأت را همراهی میکردند.
شیخ احمد ریسونی ضمن خوشامدگویی به حاضران اظهار داشت: ما برداران همدیگر هستیم و دلهای ما همواره با شماست. ما از این دیدار خوشحالیم و از هر دیداری در هر زمانی که باشد استقبال میکنیم. در خانههای ما نیز به روی شما باز است.
ریسونی افزود: بار دیگر از شما و از حسن ظنی که به ما دارید سپاسگزاریم. ما جهاد و علم شما را ارج مینهیم شما علمای امت هستید و ما در مسؤولیت علمی با شما شریکیم.
دکتر ریسونی تأکید کرد هر پیشنهادی که از سوی دولت یا حرکت مطرح شود، اتحادیه با برگزاری نشستها و همایشها و استفاده از تجارب دیگران از آن استقبال میکند و برای سامان دادن به آموزش و سیاست و اقتصاد به آن نیازمند است.
دکتر علی قره داغی نیز با اظهار خشنودی از دیدار با هیأت افغانی، خاطرنشان کرد ما همه از پیروزیهای طالبان خوشحالیم این پیروزیها برای همهی مسلمانان است و ملل مسلمان را به ویژه حادثهدیدگان و مظلومان را شادمان کرد.
قره داغی به دولتمردان نوپای افغانستان سفارش کرد بنای حکومت عادلانه را بگذارند تا الگویی از عدالت و مهرورزی اسلامی باشد: "إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ..".
دبیرکل اتحادیه پیرامون تلاشهای این سازمان در زمینهی اقتصادی و آموزشی افزود: اتحادیه جهانی علمای مسلمان از آن شماست و ما میتوانیم کمیتهی اقتصادی تشکیل دهیم تا شما هم از تجارب آن استفاده کنید. ما میتوانیم مسائل اقتصادی و ساز و کارهای آن را سامان دهیم و با تأسیس شرکتها و بانکها و تدوین راهبرد توسعهی همهجانبه به شما کمک کنیم.
در زمینهی آموزشی نیز میتوانیم با استفاده از اجتهادهای علمی و عمل به ثوابت و تعامل با متغیرات، در اصلاح آموزش و اخلاقیات مربوط به آن سهیم باشیم.
ما میتوانیم با برگزاری همایشهای سیاسی از تجارب اعضای خود استفاده کنیم. اتحادیه کارشناسان زیادی در تخصصهای گوناگون دارد و علمای ما در 93 کشور حضور دارند.
هیأت اعزامی افغان هم اظهار داشتند: هدف از این دیدار تقدیر و تشکر از اتحادیه به خاطر علاقمندی آن به مسائل افغانستان و تحقق مصالح و آرمانهای مردم این کشور است.
از سوی دیگر سید شیرمحمد عباس ستانکزی سخنگوی هیأت اظهار داشت: ما از این دیدار خوشوقتیم چون با علمای بزرگ اتحادیه ملاقات میکنیم. سید ستانکزی با اشاره به اسباب این دیدار گفت: ما آمدهایم تا حضورا با شما دیدار داشته باشیم و به خاطر ارسال نامه به نخست وزیر امارت و تبریک دولت جدید از اتحادیه تشکر کنیم. ما به پیام تبریک علمای بزرگوارمان افتخار میکنیم؛ زندگی و کرامت امت به علمای آن بستگی دارد و از خدا میخواهیم شما را بیش از پیش موفق و سربلند کند.
ستانکزی افزود افغانستان به نصیحت و رهنمودهای علما نیازمند است و علما در طول تاریخ این نقش را داشتهاند. ما از علمای اتحادیه می خواهیم در راستای تأسیس حکومت افغانستان و پاسداری از آن ما را تنها نگذارند.
وی خاطرنشان کرد حکومت افغانستان از خرابیهای به جا مانده از دولتهای پیشین رنج میبرد. این دولتها افغانستان را به لحاظ اقتصادی ورشکست کردند و 70 درصد از شهروندان مان زیر خطر فقر زندگی میکنند. افزون بر این ما با غوغای رسانهای و فشار شدید اقتصادی روبرو هستیم.